2021. március 11., csütörtök

FORMÁK DEKORATÍV ÁTÍRÁSA

 Formák dekoratív átírása


Rajzold le ceruzával a fotón mellékelt csendéletet (látvány után csináld, tehát ne kopírozd át).! Figyelem, először csak halvány vonalakkal rajzold fel a körvonalakat!! Ügyelj a kompozíció elhelyezésére a papírlapon! Alaposan figyeld meg a formákat, az arányokat, az egyes tárgyak térbeli elhelyezkedését, egymáshoz való viszonyát! Hogy gyorsan elkészülj, igyekeztem egy viszonylag egyszerű kompozíciót választani.
Ezután jön az igazi feladat. Dekoráld ki az egyes tárgyak formáit úgy, hogy miközben valami mássá válnak mégis felismerhető maradjon az eredeti motívum! Lehetőleg használj minél változatosabb ornamentikát (azaz díszítő mintákat)! Ha esetleg van fekete filctollad, tűfilced azzal húzd ki a grafitceruzával megrajzolt vonalakat. Fogd fel a feladatot úgy, mintha kitetoválnád díszítő motívumokkal a tárgyak felületét!
Méret: A4-es rajzlap
A blogra a feladat ismertetése és a feldolgozandó csendélet alá felteszek néhány mintának szánt rajzot is - de ne azokat másold!!!

Ha elkészültél, akkor fotózd le és küldd el nekem!

TEHÁT EZT A CSENDÉLETET RAJZOLD LE!

Ezt a csendéletet kellene lerajzolnod! Előbb a körvonalakat rajzold meg, aztán jöhet a dekorálás. Ha rákattintasz a képre, akkor nagyobb méretben megjelenik.

PÉLDÁK:

Küldök mintának néhány dekoratív rajzot - mutatom az eredeti beállítást, vagy az arról készített tónusos (látványhű) tanulmányrajzot is.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

8. OSZTÁLY FELADATA

  LÉGY SZÍVES OLVASD EL   VÉGIG ! A következő feladatban sziporkáztathatod a fantáziád! 1. Tervezz fantázialényt különböző létformák összeka...