2020. május 11., hétfő

8. OSZTÁLY FELADATA: FORMAREDUKCIÓ

Az előző alkalommal kiválasztott állatalakról készíts formaredukciós rajzot! 

Ez azt jelenti, hogy hagyd el mindazt, amit a karakter szempontjából feleslegesnek ítélsz és próbáld meg a figurát a forma szempontjából a lényegi vonásokra EGYSZERŰSÍTENI! Az eredmény ne csak egy körvonal legyen, inkább olyan, mint egy piktogram, vagy embléma.

Segítségül két olyan tanulmányt teszek ide, amelyeknél az volt a feladat, hogy több fokozaton keresztül történjen meg az egyszerűsítés (absztrahálás). Neked elég, ha a valósághű, tónusos tanulmányrajzodból (naturalista) kiindulva, azt szem előtt tartva megpróbálod a legegyszerűbb, tehát a leginkább stilizált fokozatot megtalálni. TEHÁT CSAK EGY RAJZOT - de az jól legyen kitalálva, logikusan fel legyen építve úgy, hogy az állat  könnyen felismerhető maradjon!

Hogy ne kelljen újra megrajzolni, elég, ha az előző rajzod ceruzával, HALVÁNYAN az ablaküveg segítségével átkopírozod egy másik A4-es rajzlapra (kell hozzá napsütés - a rajzod ráteszed az ablaküvegre, fölé helyezed az üres lapot - ha elég erőteljes volt a rajzod, akkor átlátszik a ráhelyezett papírlapon, és a körvonalait így át tudod rajzolni).

HATÁRIDŐ: MÁJUS 18. HÉTFŐ, 16 ÓRA
Jó munkát kívánok!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

8. OSZTÁLY FELADATA

  LÉGY SZÍVES OLVASD EL   VÉGIG ! A következő feladatban sziporkáztathatod a fantáziád! 1. Tervezz fantázialényt különböző létformák összeka...